Challenge Stables

Kleine fokkerij in grotemaats shetlandpony's

Als 18 jarige kocht ik mijn allereerste rijpony. Ik kon in de buurt een stukje land huren en kreeg van mijn vader een shetlandveulen erbij, Challenge. Challenge kwam als bang veulentje en is uitgegroeid tot een trotse diva, aan zelfvertrouwen geen gebrek! En wat kon ik lezen en schrijven met haar! Een once in a life time pony. De rijpony is al snel verkocht, en na een valse start in de shetlandfokkerij kwam daar Jazzlin van de Hedelse paardenmarkt. Helaas heeft Challenge al op vroege leeftijd het leven moeten laten gaan. Op 7 jarige leeftijd is ze ingeslapen na 68 dagen op de kliniek en 2 operaties te hebben ondergaan. Álles hebben we eraan gedaan om haar nog een lang en gelukkig leven te mogen geven maar het mocht niet meer baten. 

Jazzlin en Challenge

Jazzlin was haar maatje kwijt en uit emotie heb ik het halfzusje van Challenge gekocht van een handelaar, Kipling v.h. Mallewegje alias Chloë. Een hoopje ellende die ik normaal had laten staan, maar deze moest en zou ik hebben. En dat heeft goed uitgepakt, Chloë is in 2021 voor het eerst meegegaan naar de keuring en werd in 1x kampioen kleine maat! Ook heeft zij in 2021 een prachtig creamdunbont merrieveulen gegeven.
Zo is de naam Challenge Stables ontstaan, zo is Challenge er toch nog een beetje bij.